Így kereshetsz termékeket a webáruházadba | 5 oldal, amely segít megtalálni a megfelelő terméket

Sokan gondoltak már rá, hogy webáruházat nyitsanak, hisz viszonylag alacsony befektetést igényel és magas profitot lehet elérni vele. A tapasztalat viszont azt mutatja, hogy a legtöbb ember már magánál az ötletnél elakad és emiatt folyamatosan halasztgatja az indulást.

A megfelelő termék kiválasztása közel sem olyan bonyolult, mint ahogyan azt sokan képzelik.

Manapság rengeteg eszköz áll a rendelkezésünkre, amelyek segítenek meghozni a döntést, bemutatva az aktuális trendeket és a legkelendőbb termékeket, akár országok szerint is. Továbbá inspirálódhatunk különböző külföldi (vagy akár hazai) webáruházak termékpalettáiról is.

Mielőtt bemutatnák ezeket az oldalakat, egy dologra mindenképp felhívnám a figyelmed: Ne gondold túl a dolgot és ne a tökéletes terméket akard megtalálni, mert akkor soha nem fog elindulni a webáruházad.

A jó hír az, hogy interneten bármit el lehet adni, csupán annyi a dolgod, hogy megtaláld a termékednek megfelelő célközönséget.

termekek keresese a webaruhazadba

Termékek keresése a webáruházadba

Termékek keresésekor több platformot is igénybe vehetsz, ilyenek például a Thieve.co, Alibaba.com, Amazon.com vagy a Google Trends, de használhatod a Google keresőjét is.

Ha még soha nem volt webshopod, érdemes csak pár termékkel indítani (vagy csak eggyel) és abból kihozni a lehető legtöbbet. Így több energiát és időt tudsz fordítani az ajánlatok kialakítására, az adott termék bemutatására és a marketingcsatornáid felépítésére.

A Thieve.co az Aliexpress.com azon termékeit listázza amelyek érdekesek lehetnek a nyugati vásárlók számára. Rengeteg minőségi és jól eladható árucikket vonultat fel, továbbá több szűrési lehetőség van és folyamatosan frissül az adatbázisuk.

Az Alibaba.com-n nagyjából ugyanazok a termékek találhatóak meg, mint az ‘Aliexpress’-n, a legfontosabb különbség viszont az, hogy itt sokkal jobb árban megtalálhatóak az árucikkek (igen, még az ‘Aliexpress’-s áraknál is kedvezőbbek) és lehetővé teszi nagyobb rendelések leadását, illetve a termékek szeméyre szabását.

Az Amazon.com is egy kiváló megoldás termékek keresésére, továbbá az értékesítési szövegírásban is hatalmas segítséget tud nyújtani. Rengeteg visszajelzést és termékleírást találhatunk. A megfelelő szűrőket használva megfigyelhetjük, hogy épp melyik termékekkel generálnak nagy eladásokat és a célközönséged megtalálásában is óriási segítségedre lehet.

Google Trends a keresések aktuális trendjeit mutatja meg és főleg a piackutatásban lesz nagy segítségedre. Utánanézhetsz, hogy épp milyen termékek, illetve szolgáltatások iránt mutatnak érdeklődést a felhasználók. Összehasonlíthatsz különböző kúlcsszavakat és különböző szűrési lehetőségek is a rendelkezésedre állnak (ország, megye, kategória, időintervallum stb.).

Például ha rákeresünk a ‘webshop‘ kifejezésre és leszűkítsük a kört Romániára, tisztán láthatjuk, hogy az utóbbi 12 hónapban melyik megyékben kerestek rá legtöbbször erre a kifejezésre. Az ábra alapján Hargita megyében volt a legtöbb keresés, majd ezt követi Kovászna és Szatmár megye. Ezekből az adatokból több következtetést is le lehet szűrni, amelyekről majd egy későbbi cikkben fogunk bővebben beszélni.

Webshopot nyitnál, de nincs ötleted, hogy milyen termékkel indíts? Ne húzd az időt, mi majd segítünk megtalálni a számodra megfelelőt. Lépj kapcsolatva velünk ITT.

Tartalomjegyzék

Tetszett a cikk? Hagyj egy hozzászólást vagy oszd meg facebookon

Share on facebook
Share on Facebook

kapcsolatfelvétel

Lépj Kapcsolatba Velünk!

Online vállalkozást szeretnél indítani és nem tudod, hogy milyen irányba indulj el? Ki szeretnéd építeni az online jelenléted? Fordulj bizalommal hozzánk és mi segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást a lehető legrövidebb időn belül.

  • Covasna, Str. Stefan cel Mare, 21
  • +40745142546
  • contact@thincreative.ro

Hagyj üzenetet vagy kérj visszahívást

Close Menu

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsők közt kedvezményeinkről és legújabb cikkjeinkről