Miért fontos az online jelenlét 2020-ban és milyen lehetőségek rejlenek benne?

Napjainkban már elengedhetetlen, hogy egy vállalkozás – profiljától függetlenül – rendelkezzen online jelenléttel. Legyen szó akár weboldalról, közösségi média platformról vagy akár egy google térkép megjelenítésről, óriásit lendíthet céged forgalmán.

Az Adaptive Marketing felmérése alapján napjainkban a felhasználók 97%-a használta már az internetet helyi vállalkozások megkeresésére, 54%-uk pedig havonta, legkevesebb egyszer él ezzel a lehetőséggel.

Mivel az online megjelenés növelheti vállalkozásod hatékonyságát, magától értetődik, hogy annak hiánya nagy mértékben csökkentheti is azt. Az egyik legnyomosabb érv az online jelenléted kiépítése mellett nem más, mint hogy lépést kell tartanod a konkurenciával. Ha a vetélytársaid már dolgoznak ennek kiépítésén hatalmas lépéshátrány alakulhat ki köztetek, melyet később nehéz lesz leküzdeni.
Ennek következtében idővel rengeteg új, illetve régi klienstől eshetsz el, ugyanis a konkurencia jobban fogja kommunikálni különböző szolgáltatásait, akciós ajánlatait vagy akár újdonságait. Arról nem is beszélve, hogy könnyebben elérhetővé válik az emberek számára és márkájának ismertsége is folyamatosan növekedni fog.

Az Online Jelenlét legkönnyebben az adott márka vagy vállalkozás online megtalálhatósága alapján határozható meg. Fontos a vállalkozás/márka hírnevének kiépítéséhez, ismeretségének növeléséhez és a termékek vagy szolgáltatások könnyű elérhetőségének biztosításához.

Az online jelenlét könnyebben elérhetővé teszi a vállalkozásodat

Attól a pillanattól kezdve, hogy egy vállalkozás felkerül az online térbe könnyebben elérhetővé válik (a nap mind a 24 órájában vásárolhatnak tőled vagy igénybe vehetik szolgáltatásaidat, lényegében bevételt termelnek neked még akkor is ha épp mással foglalkozol), arról nem is beszélve, hogy marketing csatornáidnak köszönhetően számtalan potenciális vásárlót/ügyfelet vonzhat be, akik másképp soha, vagy csak nehezen,  találtak volna rád.

Automatizálhatod a folyamatokat és olyan embereknek is bemutathatod illetve eladhatod termékeidet, akik több száz kilométerre vannak a vállalkozásodtól vagy akár egy másik országban élnek.


Az online jelenlét kapcsolatokat és fogyasztói bizalmat épít

Az igazi szépsége egy blognak, weboldalnak vagy social media platformnak az, hogy képes visszajelzéseket gyűjteni a szolgáltatásaidról és termékeidről. Te, mint szakértő a szakmádon belül gyorsan és hatékonyan fogsz tudni reagálni az ügyfeleid kérdéseire, panaszaira, így növelve a vásárlóid bizalmát és elégedettségét.

A vásárlók egyre több figyelmet fordítanak a többi fogyasztó által hagyott visszajelzésekre, ezért fontos véleményt kérni a szolgáltatásaidról, cégedről, amelynek főleg az új kliensek bevonzásában lesz óriási szerepe. Ezáltal már előre tudni fogják, hogy egy megbízható, komoly vállalkozásról van szó, és nem kell gondolkodniuk azon, hogy a te vagy a konkurens cég szolgáltatásait válasszák. Ez hosszú távon rengeteg előnnyel járhat és lehetővé teszi a vállalkozásod növekedését.


Az online jelenléteddel egy szélesebb közönséget érhetsz el

Az online jelenléted lehetővé teszi a vásárlóknak, hogy tőled szerezzék be a számukra szükséges terméket, még akkor is ha távol laknak a vállalkozásod székhelyétől. Ilyen módon sokkal szélesebb közönségekhez érhetsz el és megtöbbszörözheted bevételeidet.

 Az, hogy a terméked/szolgáltatásod egy sokkal nagyobb közönség számára lesz elérhető csak előnyökkel szolgálhat vállalkozásod számára, de nézzük, mi is a legjobb része ennek. Ha az ügyfeleid elégedettek a megvásárolt termékkel meg fogják osztani ezt másokkal, akár közösségi média felületeken is, így organikus forgalmat terelve az oldaladra, növelve a potenciális vásárlóid és közönséged számát. 

Mikor az érdeklődők látják, hogy folyamatosan aktív vagy a különböző felületeken és releváns tartalmakat teszel közzé, tudni fogják, hogy egy megbízható vállalkozásról van szó és könnyen vásárlóvá lehet konvertálni őket.
Ha minden feltétel adott, az ügyfelek elégedettek, a terméked jó és a kommunikáció is megfelelő, egy bizonyos idő után a közönséged száma exponenciálisan nőni fog (a törzsvásárlókról nem is beszélve) és vállalkozásod csak úgy szárnyra kap.

Az online jelenléttel könnyebbé teheted a vállalkozásod reklámozását

A weboldalak és a közösségi média platformok tökéletes marketing eszközök, arról nem is beszélve, hogy a legköltséghatékonyabb megoldásokkal szolgálnak arra, hogy több ezer embernek küldjünk ki információkat, és személyre szabott ajánlatokat. Az online marketing hihetetlenül fontos minden ma létező vállalkozás számára, mert óriási befolyása van a vásárlók által hozott döntésekre. A modern vásárlóközösség sok esetben negatívan  kezeli ha egy cégnek semmi nyoma nincs online.

Továbbá, az online marketing lehetővé teszi a termékeid és szolgáltatásaid kreatív és hatékony módon történő reklámozását, jobban felkeltve a potenciális vásárlóid érdeklődését.


Az online jelenlét egyik nagy előnye, hogy tesztelni tudod melyik megoldások és stratégiák működnek

Végül, az online jelenlét lehetővé teszi, hogy folyamatosan nyomon kövesd az erőfeszítéseid eredményeit.

A felhasználók szokásainak és cselekvéseinek követése meglehetősen egyszerű a weboldalakon és a közösségi médiafiókokon egyaránt. Pontos eredményeket láthatsz arról, hogy mi működik és, mi nem, vagy nem úgy, ahogy kellene. Ha például, közzé teszel egy új cikket a blogodon és látod, hogy az emberek több időt töltenek az olvasásával tudod, hogy értékes tartalmat osztottál meg, viszont ha gyorsan elhagyják az oldalt akkor elég valószínű, hogy a közönségedet nem érdekli az adott téma és változtatásokra lesz szükség. Látva munkánk számban kifejezett eredményeit könnyen beazonosíthatjuk a hibákat és gyorsan javulást érhetünk el a vállalkozásunk minden területén.

Egy erős online jelenlét óriási mértékben hozzá tud járulni vállalkozásod növekedéséhez, könnyebben elérhetsz potenciális vásárlókat és növelni tudod a már meglévő ügyfeleid elkötelezettségét is. Egy blog írásával, egy weboldal üzemeltetésével és a social media platformok aktív használatával sokkal elérhetőbb leszel ügyfeleid számára, automatizálni tudod az eladási folyamatokat és optimalizálni tudod a költségeidet is. A vásárlói bizalom és elkötelezettség folyamatos építése mellett eladásokat is tudsz generálni minden különösebb megerőltetés nélkül. 

A legjobb az egészben, hogy folyamatosan fejleszteni tudod vállalkozásodat, pontos és mérhető eredményekre támaszkodva, így rövid időn belül látványos eredményeket érhetsz el.

Kérdésed van vagy szeretnéd kiépiteni az online jelenlétedet? Keress minket bizalommal telefonon vagy hagyj üzenetet. Kattints IDE ha kapcsolatba szeretnél lépni velünk.

Tartalomjegyzék

Tetszett a cikk? Hagyj egy hozzászólást vagy oszd meg facebookon

Share on facebook
Share on Facebook

kapcsolatfelvétel

Lépj Kapcsolatba Velünk!

Online vállalkozást szeretnél indítani és nem tudod, hogy milyen irányba indulj el? Ki szeretnéd építeni az online jelenléted? Fordulj bizalommal hozzánk és mi segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást a lehető legrövidebb időn belül.

  • Covasna, Str. Stefan cel Mare, 21
  • +40745142546
  • contact@thincreative.ro

Hagyj üzenetet vagy kérj visszahívást

Close Menu

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsők közt kedvezményeinkről és legújabb cikkjeinkről