Miért érdemes Webáruházat nyitni? A WebShop 7 előnye

Manapság, az internet növekvő népszerűségének és a technológia fejlődésének köszönhetően, sokkal gyorsabb és könnyebb online vásárolni és eladni, mint valaha. Az internet felhasználói már nem csak az asztali számítógépük segítségével tudnak rendeléseket leadni, illetve különböző termékek és szolgáltatások után kutatni, hanem használhatják táblagépeiket, laptopjukat és telefonjaikat is.

Napjainkban már majdnem bárhonnan elérhető az internet, így nem számít, hogy hol vagyunk vagy épp mit csinálunk, akár buszozás vagy sétálás közben is megrendelhetjük az általunk kinézett terméket, de otthonról is kényelmesen megvásárolhatunk bármit, hisz minden megrendelhető és megtalálható online.

Neked, mint eladónak egy Webáruház segít hatásosabban bemutatni a vállalkozásodat és termékeidet, fogadhatsz online fizetéseket és szinte teljesen automatizálhatod a folyamataidat, így időd lesz az igazán fontos dolgokra koncentrálni. Az alábbiakban bemutatok 7 érvet, hogy miért is érdemes beszállni az eKereskedelmbe.

1. Alacsony indítási és működtetési költségek

Egy webáruházzal szemben egy fizikai üzletnek rendelkeznie kell egy jól frekventált székhellyel, eladókkal, rengeteg előírásnak kell megfelelnie és egy rakás engedélyt kell beszereznie a zökkenőmentes működése érdekében. Egy webáruház indításakor rengeteg pénzt megspórolhatsz, bárhol lehet a székhelyed és sokkal kevesebb előírásnak kell megfelelned. Eladókat sem kell alkalmaznod, hisz a teljes eladási folyamatot programok végzik majd el helyettük. Ha nem fizikai termékeket árulsz még raktárra sem lesz szükséged.

Az indulási költségek nagy részben a weboldal elkészítéséhez kötődnek, ilyenek például a domain és tárhely vásárlás, a weboldal elkészítése, különböző programok beszerzése és az automatizált folyamatok beállítása. Egy jól működő rendszerrel a hátad mögött folyamatosan tökéletesíteni tudod a módszereidet és maximalizálni tudod a profitodat, alacsonyan tartva a működtetésből származó költségeket.

Természetesen egy weboldal is folyamatos fejlesztést igényel, ami vagy pénzbe vagy a befektetett idődbe kerül, viszont egy fizikai üzlettel ellentétben sokkal nagyobb eredményeket képes produkálni.

2. Egy Webáruház bárhonnan és bármikor elérhető

Az egyik legfontosabb előnye a webshoppoknak, hogy a nap mind a 24 órájában elérhetőek, függetlenül a látogató helyzetétől. Ennek köszönhetően sokkal több vásárlót érhetsz el és azok is vásárolhatnak tőled akik fizikai helyzetük miatt soha nem térhettek volna be offline üzletedbe. A felhasználók bármikor utánanézhetnek egy adott terméknek vagy szolgáltatásnak az oldaladon.
Ha nem fizikai termékeket árulsz (például egy online könyvet vagy kurzust) a vásárló egyből hozzáférhet a megvásárolt termékhez, minden emberi beavatkozás nélkül.
 
Egy Webáruház lényegében pénzt termel neked még akkor is amikor te alszol vagy épp más dolgokkal foglalkozol.
 

3. Könnyebb vevőszerzés és utánkövetés

Napjainkban már sokkal könnyebb elérni az embereket online, mint offline. Különböző marketingeszközöket használva rengeteg új vevőt szerezhetünk és bővíthetjük közönségünket.
 
Bizonyos algoritmusok segítségével pontosan fel tudjuk térképezni a potenciális vásárlóink érdeklődési köreit és szokásait, így célzott hirdetéseket és hasonmás közönségeket tudunk létrehozni, ezzel optimizálva a költségeinket és a hirdetéseink hatásfokát.
Továbbá egy jól felépített online jelenlét és a különböző marketingcsatornák használata számtalan új klienst vonzhat be, akik később törzsvásárlóiddá is válhatnak.
ITT olvashatsz bővebben a vállalkozások Online Jelenlétében rejlő lehetőségekről

4. Könnyű bővíthetőség

A webshoppok másik nagy előnye a normális bevásárló helyiségekkel szemben, hogy könnyen bővíthetőek. Ha egy fizikai üzlet sikeresen működik gyorsan ki tudja nőni magát és nagyobb helyre kell költöznie, ami rengeteg utánajárással, idővel és munkával jár. Ezzel ellentétben egy webshop könnyen és viszonylag gyorsan fejleszthető, akár annak működése közben is.
 

5. Egyszerre több vevő is kiszolgálható

Egy Webáruházban több vevőt is kiszolgálhatsz párhuzamosan, senkinek  sem kell bosszankodnia a sorban állás miatt.

Egy jól összerakott webshopban pillanatok alatt ki lehet választani a szükséges terméket és kifizetni azt. Ez segít maximalizálni a bevételeidet és a költségeket is jelentősen csökkentheti (pl. nem kell több kasszást alkalmaznod). Természetesen ez a kliens szemszögéből is kedvező, nem kell fölöslegesen időt töltenie, arról nem is beszélve, hogy még az üzletbe sem kell elmennie, ezzel is értékes perceket nyerve. Ez egy win-win szituáció.

6. Könnyű tesztelhetőség

Egy online áruház lehetővé teszi az új stratégiák és módszerek könnyű és jól átlátható tesztelését. A felhasználók szokásainak és cselekvéseinek feltérképezése meglehetősen egyszerű a weboldalakon és a közösségi médiafiókokon egyaránt. Pontos eredményeket kaphatsz arról, hogy mi működik és, mi nem, vagy legalábbis nem úgy, ahogy kellene. Látva munkánk számokban kifejezett eredményeit könnyen beazonosíthatjuk a hibákat és gyorsan javulást érhetünk el a vállalkozásunk minden területén.

7. Automatizálható és kiszervezhető

Az automatizálásnak köszönhetően rengeteg időt, pénzt és energiát spórolhatsz meg. Lényegében bármit ki lehet szervezni vagy automatizálni, kezdve a számlázástól egészen a kiszállításig.

Például automatizálhatod a hírleveled és előre megszerkesztheted azt, erre jó megoldás lehet a MailChimp. A számlák automatikus kiállítására és azoknak kezelésére is van megoldás: Magyarországon használhatod a Billingo-t, Romániában pedig igénybe veheted a SmartBill szolgáltatásait.

Egy Webshop esetében szinte az egész vásárlási folyamat automatizálható, előre elkészítheted a kosárelhagyási automatikákat, a visszaigazoló emaileket és kiszervezheted a logisztikát is. Egy jól összerakott és kigondolt rendszer esetében, egy-két kivételt leszámítva (például különleges ügyfél igények), neked lényegében nem marad más feladatod, mint a termékeid/szolgáltatásaid fejlesztése és a módszereid, marketing csatornáid tökéletesítése, a konverziós értékek növelése érdekében.

Érdemes Webáruházat indítani?

Egy webshop eladói és vásárlói szemszögből is rengeteg előnnyel szolgál. Ügyfeleid rengeteg utánajárást spórolnak meg az online vásárlással, továbbá sokkal komfortosabban szerezhetik be a számukra szükséges árucikkeket. Átfogóbb képet kapnak a kiválasztott termékekről, hiszen sokkal jobban be lehet mutatni azokat a webes felületeken, így megkönnyítve a döntéshozatalt is. 

Webshop tulajdonosként te is rengeteg időt (és pénzt) spórolhatsz meg az automatizálhatóságnak hála. Bárhonnan irányíthatod a vállalkozásodat, akár otthonról vagy a világ másik feléről is. Megszűnnek a területi korlátok, ennek köszönhetően rengeteg új vásárlót szerezhetsz, akiknek másképp nem lett volna esélyük igénybe venni a szolgáltatásaidat vagy megvásárolni az általad kínált termékeket.

ITT olvashatsz arról, hogy mi szükséges egy webshop elindításához.

Webshopra van szükséged? Keress minket bizalommal ingyenes konzultációért telefonon vagy e-mailen keresztül.

Tartalomjegyzék

Tetszett a cikk? Hagyj egy hozzászólást vagy oszd meg facebookon

Share on facebook
Share on Facebook

kapcsolatfelvétel

Lépj Kapcsolatba Velünk!

Online vállalkozást szeretnél indítani és nem tudod, hogy milyen irányba indulj el? Ki szeretnéd építeni az online jelenléted? Fordulj bizalommal hozzánk és mi segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást a lehető legrövidebb időn belül.

  • Covasna, Str. Stefan cel Mare, 21
  • +40745142546
  • contact@thincreative.ro

Hagyj üzenetet vagy kérj visszahívást

Close Menu

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsők közt kedvezményeinkről és legújabb cikkjeinkről