Hogyan keress beszállítókat a webshopodba | 2 opció

A jó beszállító megtalálása létfontosságú minden webáruház számára. Ahhoz, hogy igazán jó eladásokat generáljon a webshopod, elsősorban egy jó termékre van szükséged, egy jó ajánlattal fűszerezve. Az ajánlat kidolgozásáról majd később beszélünk.
Ebben a cikkben azt mutatom meg neked, hogy milyen lehetőségek léteznek,
jó minőségü és eladható termékek beszerzésére, alacsony áron.

Egy korábbi cikkben írtam már arról, hogy hogyan kereshetsz termékeket a webshopodba, ha nincs ötleted .
ITT olvashatod el.

Mikor beszállítókat keresel a webshopodba, lényegében két lehetőség közül választhatsz:

 1. EU-s országok
 2. Kína
beszallito

EU-s országok

Az egyik lehetőség nem más, minthogy az EU-s országokból keresel beszállítót. Két esetben érdemes ezzel a lehetőséggel élni:

 1. Az engedélyköteles árucikkek esetében (kozmetikai termékek vagy élelmiszer)

  Az EU-s országok legtöbb esetben rendelkeznek minden szükséges engedéllyel, ami az adott termék forgalmazásához szükséges. Ez főleg az elején egy nagyon fontos szempont, hisz rengeteg utánajárást meg tud spórolni számodra. 

 2. Ha nem rendelkezel megfelelő tőkével a webshopod elindításához.
  Nincs pénzed? Nem probléma. Napjainkban rengeteg nagykereskedőtől (Bigbuy.eu, Gatito.pl, Activ8 stb.) be tudod szerezni az eladni kivént terméket. Mindössze annyi dolgod van, hogy az eladni kívánt terméked megkeresed az egyiknél, szerződést kötsz velük és ha bejön egy rendelés a webshopodba akkor megrendeled tőlük és ezt követően küldöd ki a vásárlódnak.

  Bizonyos esetekben a ‘Dropshipping‘ is szóba jöhet. Ennek a folyamatnak lebutítva az a lényege, hogy te konkrétan nem találkozól magával termékkel, csak továbbítod a webshopodban leadott rendelést a nagykernek és majd ő gondoskodik a kiszállításról. A nagyker ára és a te eladási árad közti különbség lesz a bevételed.

Az egyik fő probléma az EU-s nagykereskedésekkel, hogy viszonylag magas áron tudod beszerezni a termékeket, ezért csak kis árrésekkel tudsz dolgozni. Ennek az az oka, hogy legtöbb esetben ők is Kínából szerzik be a listázott árukat és azokat értékesítik. A kis árrés miatt nehéz lesz profitra szert tenned. Hosszú távon mindenképp a kínai megoldás a nyerő.

Kína

beszallito keresese

Igen, tudom. Legtöbben hajat tépve futnak, ha meglátnak egy olyan terméket, amelyen az áll, hogy ‘Made in China‘. Viszont fontos tisztábban lenni azzal, hogy a sok gagyi termék mellett rengeteg minőségit is készítenek. A legtöbb európai (és nem csak) gyár és nagykerekedő onnan szerzi be termékei és alapanyagai nagyrészét. Az olcsó munkaerő miatt kedvező áron juthatsz hozzá minőségi termékekhez.

Az alacsony beszerzési árnak köszönhetően bőven marad pénzed marketingre és egyébb kiadásokra, hisz nagyobb árréssel tudsz dolgozni, mintha itthonról szerezted volna be ugyanazt a terméket. Na de térjünk a lényegre!

A legismertebb platform ahol, beszállítókat kereshetsz nem más, mint az Alibaba.com. Az Alibaba-t sokan keverik az Aliexpress.com-al. A kettő között a fő különbség az, hogy az Alibaba főleg cégekre szakosodott és sokkal jobb áron tudod beszerezni a termékeket róla. Igen, még az Aliexpress-nél is olcsóbb.

Több dologra érdemes figyelni a megfelelő és megbízható beszállító megtalálása érdekében.

Az elején érdemes több beszállítót megkeresni és ajánlatot kérni tőlük. Ez segít jobban átlátni az árakat és a beszállítókról is könnyebb következtetéseket levonni. Soha ne vedd készpénznek amit a termék leírásában látsz. A konkrét árat és a minimum rendelési mennyiséget mindig akkor tudod meg, amikor ajánlatot kérsz.

BESZÁLLÍTÓK KERESÉSE AZ ALIBABÁN

Mielőtt nekifognál keresgélni, érdemes pár céget kiszűrni a listáról, a további félreértések elkerülése érdekében. 

A Trade Assurance és a Verified Supplier mindig legyen kipipálva. A Szűrőknél teheted meg ezt. Az első azt jelenti, hogy a cég felelősséget vállal azért, hogy a csomagod épségben megérkezik és azt kapod amit rendeltél, ellenkező esetben igényelhetsz kártérítést. A második pedig, hogy a cég ellenőrizve volt és megfelel a szabályzatnak.

PLUSZ TIPP Általában olyan beszállítókat választok, amelyek nagyobb régiséggel rendelkeznek. Ez az infó a vállalat neve alatt jelenik meg. Ugyanitt láthatod, hogy eddig pontosan hány tranzakciót bonyolított le, a tranzakciók összértékét és a vásárlók visszajelzéseit is.

TÁRGYALÁS

A tárgyalás angol nyelven történik (ha csak nem beszélsz kínaiul). Nem kell megijedned ha nem beszélsz tökéletesen angolul. Egy alap szintű angoltudás legtöbb esetben elégséges. Az eddigiek során azt tapasztaltam, hogy a legtöbb beszállító nem beszéli tökéletesen az angolt, de ettől függetlenül jól lehet értekezni velük. 

Egyes beszállítók megpróbálhatják átvinni a tárgyalást WhatsApp-ra. Ha egyből ezzel indítanak, én általában elengedem a beszélgetést (persze ez nem feltétlenül jelenti azt, hogy át akarnak verni, de jobb az óvatosság). Egy külső platformra való áttérés csak akkor ajánlott, ha már többször rendeltél tőlük és meg vagy elégedve a szolgáltatásaikkal. Ebben az esetben számolnod kell azzal, hogy elesel a fent említett ‘Trade Assurance‘ szolgáltatástól, viszont megspórlod az Alibaba közvetítési díját, ami kb 4%-a a rendelés összegének.

AJÁNLATKÉRÉS A BESZÁLLÍTÓTÓL

Ahogy fennt is említettem, érdemes több beszállítótól ajánlatot kérni, mielőtt kiválasztanád a számodra megfelelőt. Ez viszonylag sok időt vesz fel, hisz külön rá kell kérdezned mindenre, hogy megbizonyosodhass róla, hogy megbízható vállalattal van dolgod.

Hogy időt spóroljak, készítettem egy sablont. Ezt küldöm el minden beszállítónak, mikor árajánlatot szeretnék kérni egy bizonyos termékre. Csak kicserélem a termék nevét, a mennyiséget és mehet is. 

Ha szeretnéd átküldöm neked emailen az ajánlatkérő sablont, így értékes időt spórolhatsz meg. Itt igényelheted:

Ajánlatkérő Sablon LETÖLTÉSE

MIT KELL TARTALMAZZON AZ AJÁNLATKÉRÉS?

 1. A termék nevét és specifikációit (szín, méret, tipus stb.)
 2. A renedelni kívánt mennyiséget
 3. A kiszállítási címet

Ezek alapján a következő kérdéseket érdemes megfogalmaznod, az igényeidtől függően:

 1. Mennyibe kerül a termék? Vagy a termékek (ha több van)?
 2. Mennyibe kerül a szállítás az általad megjelölt címre? A szállítás ára a mennyiség függvényében változik, emiatt fontos leírni, hogy pontosan hány darabot szeretnél vásárolni az adott termékből.
 3. Mennyi az MOQ (Minimum Order Quantity), vagyis minimum rendelési mennyiség?
 4. Van-e lehetőség próbatermék igénylésére és ha igen mennyibe kerül szállítással együtt?
 5. Van-e lehetőség a termékek személyreszabására (ha pl. rá szeretnéd nyomtatni a logódat) és ha igen, mi a minimum rendelési mennyiség ebben az esetben? Továbbá, felszámolnak-e erre a szolgáltatásra egy külön díjat vagy bele van építve a termék árába?

MINDIG KÉRJ KÉPET A BESZÁLLÍTÓTÓL

Egy másik fontos dolog: mindig kérj képet a termékről (pl. az asztalon vagy a kezükben), hogy megbizonyodhass róla, hogy pontosan úgy néz ki, mint ahogy a képen fel van tűntetve. A tapasztalat azt mutatja, hogy a legtöbb beszállító szivesen eleget tesz ennek a kérésnek. Sokan videót is mellékelnek a képek mellé.
Ez segít a döntéshozatalban és megspórolhat egy utólagos fejfájást is. 

IGÉNYELJ PRÓBATERMÉKET

Mielőtt több terméket rendelnél, érdemes először egy próbaterméket (‘sample‘ angolul) kérni a beszállítótól.. Ha minden rendben van, jöhet a nagyobb rendelés. 
Személy szerint csak akkor kérek próbaterméket, ha a termék drága, de akkor mindig. Olcsóbb termékek (pl. telefontokok) esetén már az első alkalomkór is több darabot rendelek (ha valami balul sülne el, még mindig ott az Alibaba fent említett ‘Trade Assurance‘ szolgáltatása). Ez nem feltétlenül követendő példa. Ha csak kisérletezel az adott termékkel és nem vagy biztos benne, hogy értékesíteni tudod, akkor elsőre jobb ha nem rendelsz be túl nagy mennyiséget.

A beszállítók keresése bizony nem kifejezetten izgalmas, viszont kifizetődő, ezért érdemes komolyan venni a kutatást. Egy megbizható beszállító aranyat ér. Rengeteg problémától kímélhet meg a jövőben.

Kérdéseid vannak a beszállítók keresésével kapcsolatban? További információkra lenne szükséged? Lépj velünk kapcsolatba ITT. A lehető legrövidebb időn belül válaszolunk.

Tartalomjegyzék

Tetszett a cikk? Hagyj egy hozzászólást vagy oszd meg facebookon

Share on facebook
Share on Facebook

kapcsolatfelvétel

Lépj Kapcsolatba Velünk!

Online vállalkozást szeretnél indítani és nem tudod, hogy milyen irányba indulj el? Ki szeretnéd építeni az online jelenléted? Fordulj bizalommal hozzánk és mi segítünk megtalálni a számodra legmegfelelőbb megoldást a lehető legrövidebb időn belül.

 • Covasna, Str. Stefan cel Mare, 21
 • +40745142546
 • contact@thincreative.ro

Hagyj üzenetet vagy kérj visszahívást

Close Menu

Iratkozz fel a hírlevelünkre

Értesülj elsők közt kedvezményeinkről és legújabb cikkjeinkről